Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2012

50 shades of WTF!


  Οι περισσότεροι από σας (αν όχι όλοι) σίγουρα έχετε ακούσει γι αυτήν την τρέλα των τελευταίων μηνών,αυτήν την ανεκδιήγητη σειρά βιβλίων «50 αποχρώσεις του γκρι» (50 shades of grey) κλπ. Όσοι από εσάς το έχετε διαβάσει ένα έχω να σας πω..περαστικά! Όσοι δεν το ξέρετε καν ή δεν το έχετε διαβάσει...σας ζηλεύω!
  Μπορώ να πω με σιγουριά ότι και τα 3 βιβλία της σειράς (αν και δε κατάφερα να τελειώσω το 3o) μπήκαν στη λίστα με τα 10 χειρότερα βιβλία που έχω διαβάσει ever, είναι κάπου εκεί μαζί με το twilight και το zombie. Όσοι σας λένε ότι είναι sexy, εκκεντρικό, περίεργο δεν σας λένε το βασικό.. Είναι άρλεκιν. Με χειροπέδες και μαστίγια βέβαια αλλά άρλεκιν. Το κορίτσι (παρθένο ακόμα) γνωρίζει το αγόρι, ερωτεύονται παράφορα. Περνάνε μια δύσκολη φάση, τα ξαναβρίσκουν, παντρεύονται, κάνουν παιδιά.. αυτό! End of story! Τώρα θα μου πεις τι περίμενες από κάτι που ξεκίνησε ως fanfiction του twilight.. Απλά υπέθεσα ότι ο χαρακτηρισμός kinky που του έδωσαν θα έσωζε λίγο τη κατάσταση.. Πόσο λάθος έκανα!!!
  Δεν θ’ ασχοληθώ με το καθαρά λογοτεχνικό της υπόθεσης, θα βασιστώ σε κάποιον με περισσότερη όρεξη και κουράγιο από μένα με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα. Εγώ θα σχολιάσω την ετικέτα «bdsm novel» και το ότι πέρασε έτσι στις λίστες.. Σίγουρα η κυρία που το έγραψε έψαξε online για ότι αφορά την bdsm σκηνή και ο,τι της φάνηκε αρκετά normal το έβαλε στο βιβλίο. Ίσως να πήγε και σε κανένα event κάποιου club αλλά ως εκεί. Αρνούμαι να πιστέψω ότι ένα άτομο της σκηνής αυτής θα έγραφε ποτέ κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τη συγγραφέα λοιπόν kinky sex είναι να της δέσει ο άλλος τα μάτια με τη γραβάτα του.. Όσο προχωράνε τα βιβλία την δένει, χρησιμοποιούν και 2 παιχνίδια αλλά την μόνη φορά που το πράγμα σοβαρεύει (αυτός την τιμωρεί) αυτή βάζει τα κλάματα και τον παρατάει! Σοβαρά??? Και έχεις το θράσος ν’αποκαλείς αυτό «bdsm novel»???

  Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι πολλά άτομα που δεν έχουν καμία σχέση μ’όλη αυτή τη κουλτούρα θα πάνε να μπλεχτούν νομίζοντας ότι αυτό είναι το real thing και θα πέσουν στα βαθιά.. Το μόνο που μπορώ να της αναγνωρίσω είναι ότι αναφέρθηκε σε κάποιους βασικούς κανόνες του bdsm. Χρησιμοποίησε τις λέξεις dom και sub, μας είπε ότι πάντα πρέπει να έχουμε ένα safe word και φυσικά δε ξέχασε το συμβόλαιο που συντάσσεται στην αρχή κάθε τέτοιου είδους σχέσης.. Αλλά για όλα αυτά θα μιλήσω στο επόμενο post το οποίο θα είναι μια πρώτη επαφή για όσους όντως ενδιαφέρονται..






9 σχόλια:

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο...την ίδια ακριβώς άποψη έχω κι εγώ κι ας διάβασα λίγο λιγότερο από σένα από το βιβλίο...δεν άντεχα να διαβάσω ούτε σελίδα παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To μόνο καλό που έχει ένα τέτοιου τύπου "Άρλεκιν" είναι να επικροτήσεις το "δαιμόνιο" αυτής της πατσαφιόρας που το γραψε και την επιλογή της να χρησιμοποιήσει 90% στοιχεία Άρλεκιν και ένα 10% μιας κουλτούρας που η αλήθεια είναι, μόνο μικρά της κομμάτια (τα οποία βοηθούν στην στερεοτυποποίηση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) έχουν περάσει στο ευρύ βανιλο-κοινό, ώστε να τραβήξει προσοχή και να ξεκωλωθεί στο τάληρο..

    Βέβαια τρέμω στην ιδέα να γεμίσει ο τόπος από "doms" και "subs" προιόντα του συγκεκριμένου "άρλεκιν" να ξεφύγουν ολίγη από τη γραβάτα (μα γραβατα?) να κάνουν κάνα αεροπλανικό ξέρω γω και να γεμίσουν τα εξωτερικά ιατρεία από ξέφρενα πάρτι Darwin Awards...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκουγα μια κοπελίτσα στη δουλειά που τα είχε διαβάσει και είχε σοκαριστεί λέει από την τσόντα που περιέγραφε, αλλά από ότι φαίνεται είναι μουσαντένια τα σαδο που περιγράφει!

    Άντε welcome back!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. euxaristw! mporei na sokarei kapoion pou den exei 3anadiavasei kati paromoio kai pou kokkinizei stis skhnes sex se tainies alla mexri ekei!

      Διαγραφή
  4. Δεν το διάβασα το βιβλίο, δεν το ξέρω καν αλλά απ' ότι κατάλαβα είναι και αυτό ένα από τα πολλά που έχουν γίνει της μόδας με πάνω κάτω ίδιο περιεχόμενο και θα προτιμούσα να το χρησιμοποιούσα σαν προσάναμμα για το τζάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή