Πέμπτη, Μαΐου 23, 2013

Bondage



 Ελληνιστί : Δέσιμο. Το να δένεις κάποιον είτε ακινητοποιώντας πλήρως είτε επιτρέποντας κάποια ελευθερία κινήσεων. Πρακτική που λαμβάνει μέρος συνήθως ανάμεσα σε 2 ή και περισσότερα άτομα αλλά υπάρχουν και οι φορές που το δέσιμο γίνεται μόνο από ένα άτομο που απλά δένει/περιορίζει τον εαυτό του. Συνήθως αυτός που δένεται είναι το sub είτε επειδή του αρέσει η αίσθηση του περιορισμού, είτε είναι τρόπος εξουσίασης. Χρησιμοποιείται για ευχαρίστηση, για τιμωρία, για μάθημα. Σε ετεροφυλοφιλικές σχέσεις δέσμιοι είναι κυρίως οι γυναίκες και λιγότερο συχνά οι άντρες.
  


   Πρώτα απ’όλα Ασφάλεια
 Είναι πού σημαντικό να τονίσουμε ότι το sub έχει περιορισμένη ελευθερία κινήσεων οπότε ο Αφέντης έχει απόλυτο έλεγχο πάνω του/της. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στους 2. Πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να είναι νηφάλιοι. ΠΟΤΕ δεν αφήνει ο Dom το sub μόνο του, όταν είναι δεμένο, για πάνω από ένα λεπτό.
 Οι φωτογραφίες στο internet είναι συνήθως έμπειρα άτομα.Ξεκινήστε με κάτι πιο απλό. Πρέπει πάντα από πριν ο Dom να έχει σκεφτεί πως θα βγάλει το sub του από το δωμάτιο σε περίπτωση ανάγκης. Να είναι σίγουρος ότι μπορεί να λύσει τον/την παρτενέρ του γρήγορα. Να μην πανικοβληθεί σε περίπτωση λιποθυμίας (συνήθως όταν τα χέρια είναι δεμένα πάνω από το κεφάλι η τα δεσμά σφιχτά). Καλό είναι πριν από το παιχνίδι το sub να έχει φάει ένα σωστό, ελαφρύ γεύμα και να υπάρχει πάντα εκεί κοντά νερό. Να ελέγξει ότι τα δεσμά είναι σταθερά και δεν υπάρχει φόβος να λυθούν σε καμιά περίεργη στάση και το sub να καταλήξει με το κεφάλι στο πάτωμα!
  Καλό είναι να δοκιμάζετε από πριν τα σχοινιά ή το μέσο δεσίματος ώστε να ξέρετε πόσο απαλό/σκληρό είναι και μέχρι πόση πίεση μπορείτε να ασκήσετε. Είναι σημαντικό το sub να είναι άνετα. Όταν υπάρχουν gags ή τέτοιου είδους περιορισμοί είναι δουλειά του Αφέντη να προσέχει τις ανάσες του υποτακτικού του και γενικά τα σημάδια του σώματος για τυχόν προβλήματα. Προσοχή επίσης στην κυκλοφορία του αίματος. Καλό είναι ν’αποφεύγονται ο λαιμός,οι αγκώνες,οι μασχάλες,το μέσα των μηρών και πίσω από το γόνατο. Κατά γενικό κανόνα καλό είναι ο Dom να δοκιμάζει τα δεσμά και αν μπορεί να περάσει ένα δάχτυλο μέσα από αυτά είναι ok.

  Αφού ξεμπερδέψαμε με τα της ασφάλειας συνεχίζω.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δέσεις κάποιον και οι περισσότεροι υπάγονται στις παρακάτω κατηγορίες
-Δέσιμο που δένει μέρη του σώματος μεταξύ τους. Το πιο συνηθισμένο είναι με σχοινιά μια που είναι και το πιο εύκολο να βρεις. Λουριά από τα οποία είναι λίγο πιο δύσκολο το sub να βγει μόνο του. Αλυσίδες οι οποίες παίζει να τραυματίσουν οπότε θέλουν προσοχή όταν έρχονται άμεσα σε επαφή με το δέρμα.
    


-Δέσιμο που κρατάει μέρη του σώματος σε απόσταση. Παραδείγματος χάριν ράβδοι (spreader bars) που είναι σχεδιασμένα να ξεχωρίζουν τα άκρα μεταξύ τους.
                                      
  


-Δέσιμο του σώματος σε κάποιο άλλο αντικείμενο, όπως καρέκλες, κρεβάτια ή ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα. 



-Δέσιμο που κρεμάει το σώμα από κάποιο αντικείμενο.Συσκευές ανάρτησης στα ελληνικά όπου μπορείς να σηκώσεις είτε ολόκληρο το σώμα είτε μέρη του σώματος στον αέρα.





-Δέσιμο που περιορίζει την κανονική κίνηση όπως χειροπέδες, μακριές φούστες, χαλινάρια.




-Δέσιμο που καλύπτεις όλο το σώμα με πλαστικό ώστε να περιορίζει την κίνηση.

-Δέσιμο/περιορισμός σε κλειστό χώρο τύπου κελί.

  Ξεκινώντας έχετε στο μυαλό σας τι ακριβώς θέλετε να βγει από το σκηνικό. Ο Dom μπορεί να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που του δίνεται για μάθημα, πείραγμα, άρνηση οργασμού, στέρηση μία ή και περισσότερων αισθήσεων, τιμωρία ή απλά να φέρει το sub του σε οργασμό με όποιους τρόπους και όσες φορές γουστάρει.
  Συνηθισμένες στόχος είναι είναι:
 το ξύλο, απλό spanking, beating ή flogging
 σεξ με το sub
 βασανισμός, αν φυσικά συμφωνεί και το sub
 ταπείνωση
 η ικανοποίηση κάποιας φαντασίωσης του Αφέντη ή του σκλάβου
 απλό Role Play

  Βασικός κανόνας είναι να δένεις σύμφωνα με το τι θέλεις να κάνεις. Αν ας πούμε θέλεις να κάνεις σεξ πρέπει να δέσεις το sub με τρόπο που να επιτρέπει τη διείσδυση.
 Ο πιο γνωστός τρόπος δεσίματος είναι το spreadeagle όπου τα χέρια και τα πόδια δένονται μακριά από το σώμα είτε όρθια είτε ξαπλωτά. Μπορεί να δεθεί είτε σε σταυρό, σε web από σχοινιά (αν είσαι σε μπουντρούμι) ή απλά στο κρεββάτι και στην πόρτα.

 Εξίσου γνωστό είναι και το hogtie όπου τα μέλη του σώματος δένονται μεταξύ τους,όπως π.χ. να δέσεις αστραγάλους με καρπούς πίσω από την πλάτη



Αυτά γι αρχή. Τώρα αν θέλετε επιπλέον άρθρο για positions και equipment, let me know


19 σχόλια:

  1. Mου αρέσει να με δένουν και όχι να δένω...το δέσιμο που προτιμώ είναι όπως αυτό της 11ης φώτο!
    Να κρεμαστώ από κάπου δύσκολο,γιατί έχω υψοφοβία,αλλά σε γενικές γραμμές δε με χαλάει να με δέσει στο κρεβάτι...ίσα ίσα...μου αρέσει να έχει τον έλεγχο πάνω μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γούστα είναι αυτά!
      Είναι πολύ καλό να ξέρεις τι θέλεις και ακόμα καλύτερο να έχεις κάποιον να τα γουστάρει εξίσου!
      :)

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικό αφιέρωμα.
    Που έχεις χαθεί εσύ ; Μας έλειψες !
    Εννοειται συνεχίζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χιχι
      Να 'σαι καλά!
      Βασικά δε μπορούσα ν'αποφασίσω θέμα..

      Διαγραφή
    2. Να σε δώσω εγώ ιδέες !!! Θα γράφεις κανα χρόνο σερί.

      Διαγραφή
    3. εσύ κύριος αφού έχεις τόσες ιδέες γιατί δε γράφεις πιο συχνά? :P

      Διαγραφή
    4. Άλλο αυτό. Δεν μου βγαίνουν στην ανάλυση. ΄Παντως σκέφτομαι διάφορα...

      Διαγραφή
    5. Πιες 5-6 μπύρες να δεις πως θα σου βγουν!

      Διαγραφή
  3. Μετά το bdsm101 η συνέχεια. Άργησε το sequel! Shibari bondage λέμε!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)
      Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!

      Διαγραφή
    2. Ε σε πήρα χαμπάρι. Σαν την Warner Bros ένα πράμα. Αργείς τα sequel και αυξάνεις την αναμονή για easy box office money.

      Διαγραφή
    3. που να δεις πόσο θ'αργήσει το επόμενο! :p

      Διαγραφή
  4. Εγώ που σκέφτομαι για world domination πρέπει να παραγγείλω πολλά μέτρα σκοινί ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως στο poll η φάση είναι στο 50-50, δεν βάζεις επιλογή both να βγει ισοπαλία μια ώρα αρχύτερα? Εκτός αν γίνει η μεγάλη ανατροπή και επικρατήσουμε εμείς της "καμάρας"...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το κοινό αυτού του blog δε νομίζω ότι θα είναι ανατροπή! :p

      Διαγραφή
  6. Το δέσιμο με ζουρλομανδυα ξέχασες να αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή