Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

Άτομα που συναντάς στα κτελ



Έχοντας κάνει άπειρες βαρετές διαδρομές με κτελ και τρενα παραθέτω τις κατηγορίες συνεπιβατών που συναντώνται συχνότερα.


1. Ο μεταλλάς-ροκάς

Αυτός ο τύπος παλιά ξεχώριζε εύκολα επειδή ήταν ο μόνος με mp3 player/discman,τώρα πια που όλοι έχουν iphones κλπ τους ξεχωρίζεις από το μακρύ μαλλί,το μπλουζάκι της μπάντας και το κούνημα-χτύπημα του κεφαλιού κατα τη διάρκεια του ταξιδιού.


2. Το κομματόσκυλο-φοιτητής

Τους ξεχωρίζεις ευκολότερα σε νεαρή ηλικία.Είναι ο ντυμένος "μοντέρνα" (φλώρος) άντρας συνήθως με καλοσιδερωμένο πουκάμισο ή η πολύ περιποιημένη γκόμενα,έντονα βαμμένη κρατώντας ντοσιέ με το λογότυπο της νεολαίας του/της ακόμα και σε μη περίοδο εξεταστικής.Για τους αριστερούς-αριστεριστές είναι ο τύπος με το σκισμένο τζιν που το παίζει κουλ ή η τύπισσα με το ελάχιστο makeup που το παίζει γκόμενα.


3. Η occasional θεία

Οι εν λόγω κυρίες χρησιμοποιούν τις βασικές γραμμές με σκοπό την αλλαγή λεωφορείου για να φτάσουν στο χωριό.Θυμίζουν λίγο Αλίκη γιατί κουβαλάνε κρακεράκια,κρουασανάκια κ διάφορα αγνώστου ταυτότητας φαγητά σε αλουμινόχαρτα τα οποία μασουλάνε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.Must ο πλαταγίζων ήχος των χειλιών. Επίσης μπορεί να σου πιάσουν τη κουβέντα ειδικά αν είσαι κάτω των 20 ή άνω των 35 και τότε θα μάθεις τι κάνουν όλοι στη οικογένειά της, από τον γιό-κόρη μέχρι και το ξεχασμένο από τον θεό ανήψι.Επιπλέον,αν σε εγκρίνει θα προσπαθήσει να σου κάνει κονέ με το εγγονάκι της.


4. Ο καημένος φαντάρος

Το δύσμοιρο στρατευμένο νιάτο που παλεύει με το λουκάνικο -συγγνώμη,σάκο ιματισμού- και τη τσάντα αλλά τουλάχιστον δεν πληρώνει εισιτήριο.


5. Οι φοιτητές

Εύκολα αναγνωρίσιμοι από τις παραφορτωμένες με τάπερ και άπλυτα τσάντες.Αν είναι περίοδος εξεταστικής θα διαβάζουν για τη σχολή μέσα στο λεωφορείο.Βιβλία με φωσφοριζέ υπογραμμίσεις και τεράστια τετράδια σημειώσεων.


6. Το παιδάκι που τσιρίζει

και σου σπάει τα νεύρα γιατί η μάνα του δεν έχει τη ευγενή καλοσύνη να το ναρκώσει


7. Οι εναλλακτικοί

Συνήθως είναι υποκατηγορία των φοιτητών,ίσως και των κομματόσκυλων αν και όχι πάντα.Οι εν λόγω νεαροί είναι η εξέλιξη των χίπις,είναι εξίσου καμένοι και κάποιες φορές εξίσου άπλυτοι.Θα τους ξεχωρίσεις από τα παρδαλά χρώματα και τα πάνινα σαλβάρια που σέρνονται στο χώμα και από ράστα στα μαλλιά.Κάποιοι από αυτούς το παίζουν κουλτούρα οπότε μπορεί να έχουν βιβλίο μαζί τους ή σημειωματάριο για να γράφουν τις φανταστικές-μοναδικές-υπέροχες ιδέες τους ή ακόμα χειρότερα να μιλάνε δυνατά στο τηλέφωνο λέγοντας ότι ακούνε Nick Cave.Οι περισσότεροι εξ'αυτών είναι απλά καμένοι.


8. Οι rpgάδες

Ένα ύπουλο και υποχθόνιο είδος το οποίο δε μπορείς να το αναγνωρίσεις εύκολα εκτός και αν κουδουνίζουν τα ζάρια στη τσάντα/τσέπη.Οι rpgάδες περνούν απαρατήρητοι γιατί ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες.Σίγουρα όμως κάθε φορά που ταξιδεύεις θα πετύχεις και έναν από αυτούς στο λεοφορείο.I know I do!


9. Ο άπλυτος

Συνήθως άντρας άνω των 40 που μυρίζει ιδρωτίλα και για κάποιον άγνωστο λόγο δε βγάζει το μπουφάν.Επίσης ο εν λόγω κύριος τυγχάνει να είναι καπνιστής


10. Οι γύφτοι

No further comment.Συνήθως συναντώνται στα τρένα


11. mobile jerk-bitch

Συνήθως γυναίκα,συνήθως νέα.Συνήθως μιλάει λες και είναι σε διαφορετικά δωμάτια με ηχομόνωση και πάντα μα πάντα μιλάει για γκομενικά,όχι απαραίτητα δικά της.Άν κάθεσαι δίπλα της μπορείς να μάθεις που πήγε χθές,τι έκανε και όλες τις λεπτομέρειες της βαρετής ζωής της.(Αν είσαι άντρας μπορεί και να πηδήξεις)
Αν ο ομιλών είναι άντρας μιλά δυνατά και επιδεικτικά για τη γκόμενα που κάρφωσε χθές.Απλά αγνοήστε τον.


12. Ο γέρος που σου την πέφτει

Πάντα θα υπάρχει κάποιος μεγαλύτερης ηλικίας που θα τη πέφτει σε κάποια φοιτήτρια.Το εν λόγω σίχαμα θα πάει να καθίσει δίπλα της ρωτώντας την αν το επιτρέπει.Θα την κάνει ακόμα και να σηκώσει τα πράγματα που έχει στο κάθισμα.Θα κάνει μετά κάποιο ανόητο σχόλιο είτε για το καιρό είτε για τα κτελ και δεν θα την αφήσει σε ησυχία.

1 σχόλιο: