Τετάρτη, Απριλίου 13, 2011

Top 5 μηχανές βασανιστηρίων

  Το συγκεκριμένο άρθρο θέλω εδώ και καιρό να το γράψω αλλά φοβόμουν ότι θα φανεί άρρωστο.Βασικά εδώ που τα λέμε ίσως και να είναι.Είναι όμως ένα από τ'αγαπημένα μου θέματα.Ήταν πολύ δύσκολο γιατί πάνω σ'αυτό το θέμα η ανθρωπότητα έδειξε απίστευτη έμπνευση και εφευρετικότητα και είχα άπειρες επιλογές.Σας παρουσιάζω λοιπόν τις πιο "αγαπημένες" μου μηχανές βασανιστηρίων.




Πρώτο και καλύτερο η διάσημη "iron maiden"

 
Η αρχική ιδέα ήταν να κλείνουν τον άνθρωπο σ'ένα φέρετρο για κάποιες μέρες ώστε να προκαλέσουν κλειστοφοβία και σταδιακά πανικό,υστερία και κατάρρευση.Αργότερα όμως οι άνθρωποι,μια που είμαστε τοσο δημιουργικά όντα,σκέφτηκαν πώς να βελτιώσουν αυτο το βασανιστήριο.Η iron maiden έχει σχήμα σαρκοφάγου όπου από τη μέσα πλευρά έχει καρφιά,μαχαίρια και λοιπά αιχμηρά αντικείμενα τα οποία όταν κλείνει καρφώνουν και διαπερνούν τον τυχερό που είναι μέσα αναγκάζοντας τον να στέκεται όρθιος και να αιμοραγήσει μεχρι θανάτου.Πολλοί το χρεώνουν στην Countess Elizabeth Báthory αρχές του 17ου αιώνα με το όνομα "iron virgin".Άλλοι λένε οτί ανακαλύφθηκέ τον 18ο με πιο γνωστή αυτή της Νυρεμβέργης με ύψος 2.1 μέτρα και πλάτος 91cm η οποία μάλιστα είχε και το πρόσωπο της Παρθένου Μαρίας,αυτό θα πεί αίσθηση του χιούμορ.Όπως και να χει η βασική ιδέα είναι οτι άρχισε να χρησιμοποιείται ουσιαστικά γύρω στον 20ο αιώνα.Αλλά πρίν απογοητευτείς από τις κούλ σκηνές στις ταινίες να σου πώ οτι υπάρχει μια αναφορά για μια ξύλινη πρώιμη μορφή της (ως Spiked Cask) στην Καρχηδόνα. 




Spanish Donkey ή "ξύλινο άλογο"

 
Ένα ξύλινο τριγωνικό "άλογο" όπου το θύμα είτε δενόταν μπρούμυτα πάνω έτσι ωστε η αιχμή να είναι στα γεννητικά του όργανα είτε απλά το καβαλούσε έχοντας βαρίδια στα πόδια.Μια παραλλαγή ήταν να πατάει με το ζόρι κάτω και όσο αντέξει.Το αποτέλεσμα εξαρτάται από την ώρα που περνάει κάποιος εκεί πάνω από απλό πόνο μέχρι..ε λοιπόν καταλάβατε..

Άξίζει να σημειωθεί ατί μία παραλλαγή του συγκεκριμένου χρησιμοποιείται και σήμερα από την BDSM σκηνή
Κάτι παρόμοιο είναι και  
η καρέκλα του ιούδα (Judas chair ή Judas cradle) 

ένα κάθισμα σαν πυραμίδα όπου ο τυχερός ή η τυχερή καθόταν πάνω έτσι ώστε η κορυφή της πυραμίδας να μπαίνει σε κάποια οπή και δενόταν με σχοινιά η βαρίδια.Αυτά σιγά σιγά τραβούσαν προς τα κάτω.Το καλύτερο που μπορούσες να ελπίσεις από μια τέτοια εμπειρία είναι να βγείς πιο "ανοιχτός" άνθρωπος.






The choke pear ή pear of anguish

 
Η πρώτη αναφορά ήταν στα 1639.Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως φίμωτρο στο στόμα.Εισαγόταν και μετά άνοιγε.Συνήθως είχε αιχμηρές άκρες η ακόμα και κάποιου είδος καρφιά στο εσωτερικό του.Αργότερα εισαγόταν και αλλού με την ίδια χρήση.





The Saw

 
Εχμ..λοιπόν,η εικόνα τα λέει όλα.






Rat Torture
κατά τη γνώμη μου το χειρότερο
Βάζαν ένα ποντικό ή αρουραίο στο στομάχι του/της και από πάνω ένα μεταλλικό κλουβί.Ζεσταίναν το κλουβί ώστε να πανικοβληθεί το τρωκτικό και να προσπαθήσει να ξεφύγει..σκάβοντας ένα λαγούμι μέσα στον άνθρωπο.Ή μπορεί να βάζαν πολλούς αρουραίους πάνω στην κοιλιά σε ένα κεραμικό δοχείο με την ανοιχτή πλευρά προς τα κάτω.Μέτα καυτά κάρβουνα από πάνω και η κατάληξη είναι η ίδια..

21 σχόλια:

  1. Ουάου ανατρίχιασα...Την Iron Maiden την θυμάμαι και στην ταινία ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη ή για πιο σωστά Sleepy Hollow. Ο ψυχάκιας ο μπαμπάς του Τζόνι Ντέπ έβαλε την μανούλα του εκεί μέσα και κρίμα γιατί ήταν και πολύ πρώτο γκομενάκι. Ήταν και παπάς ο κύριος νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπω το kinkyness της παρέας έχει βαρέσει tilt τις τελευταίες μέρες...Μπράβο μας, όοοοχι μπράβο μας δηλαδή, πάντα τέτοια και σ'ανώτερα μας εύχομαι...χαχαχα

    Έχεις πάει σε κάνα dungeon ή κάνα torture museum στο εξωτερικό; Εγώ έχω πάει στο Amsterdam και τα έχω δει από κοντά όλα αυτά. Αν σου αρέσουν τόσο πολύ όσο λες, σου συστήνω ανεπιφύλακτα να πάς. θα γουστάρεις εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. perinio εκεί αν δεν κάνω λάθος είχε και την "Inquisitional Chair" (την χαρά του φακίρη) αλλά δεν είμαι σίγουρη..


    Dan Stellar thnx ρε! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρυποκάρυδε όχι δεν έχω πάει σε torture museum και θέλω πολύ αλλά σκέφτομαι ότι αν πάω,μετά δεν θα μαζεύομαι με τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mono egw ftiaxthka me thn gkomena pou einai mproumyta sto alogo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα παραβιασω πολλους κανονες ετικετας αλλα δεν μπορω, το αιμα του half-troll βραζει μεσα μου αυτες τις μερες και πιστευω οτι αυτη η αναφορα αξιζει:

    Brazen Bull.

    Ισως το πιο σιχαμενα hardcore κομματι βασανισμου μετα απο αυτο το καθυστερημενο ποστ, το Saw franchise και ενα μαραθωνιο "Καλημερα Ζωη".

    If you know what I mean....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Brazen Bull είναι απίστευτα αναγουλιαστικό.
      Αν νομίζεις πάντως ότι ένας μαραθώνιος "καλημέρα ζωή" είναι hardcore προφανώς δεν έχεις δει "gossip girl"

      Διαγραφή
    2. Δοκιμασα για ενα φεγγαρι. Και δεν ξερασα.

      Απο την αλλη εχω δει και ολα τα guinea pig τρεις φορες. Μια για να τα δω, δυο για να τα δω καλα και αλλη μια για να σταμπαρω τα ειδικα εφφε σε ολο τους το μεγαλειο.

      Αυτο ομως που με εχει κανει να ξερασω με τον Φωσκολο ειναι πως κανει αυτη τη γαμημενη δουλεια εδω και γενεες 100. Αν εκανα τις ιδιες μαλακιες με αυτον το ιδιο μου το εντερο θα επαναστατουσε και θα με στραγκαλιζε...

      Και για να προσθεσω ενα δευτερο πιο λαιτ ( και φορητο) γκατζετακι σχετικο με το τοπικ μπορεις να κοιταξεις για thmumbscrews ( fun fact: Το να χασεις εναν η και τους 2 αντιχειρες θεωρειται πραγματικο κριτηριο αναπηριας με οτι αυτο συνεπαγεται... )

      Διαγραφή
    3. Τα guinea pig δεν τα 'χω δει ακόμα αλλά κάτι μου λέει ότι θα μ'αρέσουν.
      Το πιο τρομακτικό στον Φωσκολο δεν είναι αυτος που τα 'γραφε αλλά όλοι όσοι τα βλέπανε τόσα χρόνια!
      Εσύ πρέπει να δεις τα human centipede αν δεν τα χεις δει ήδη.

      Διαγραφή
    4. The truth is out there... Μαζι με τα extra και τα making of. :-P

      Εχω ηδη διαβασει και αλλου το κονσεπτ με τις "σαρανταποδαρουσες" και δε μπορω να πω οτι τρελαινομαι στην αγωνια να δω τι χανω.

      Βασικα δεν περιμενω να δω περισσοτερα απο οσα εχω δει στο παρελθον σε αναλογες παραγωγες. Μια τα ιαπωνικα ring ( και οι κλωνοι τους ) μια οι καφριλες της τελευταιας 10ετιας πηραν το ειδος του body horror οπως το πρωτοσχηματησε ο Κρονεμπεργκ και το ξεχειλωσαν περα απο τις αντοχες του και πολυ φοβαμαι οτι ο μονος τροπος για να εντυπωσιαστει απο το συγκεκριμενο genre καποιος πλεον ειναι αμα δει τετοια εργα live ( κατι αναλογο εχει ηδη γινει και με τις ταινιες με βαμπιρ και ζομπι -αλλες αγελαδες για αρμεγμα παλι αυτες )

      Αυτο ομως ειναι η προσωπικη μου αποψη. Δεν θα ειναι και η πρωτη φορα που θα πω live μαλακια....

      Διαγραφή
    5. Στα Ju-on τρόμαξα περισσότερο απ'ότι στα ring..
      Όσο για τις ταινίες με βαμπίρ ψάχνω εδώ και καιρό μπας και βρω καμιά καλή αλλά απελπίζομαι!

      Διαγραφή
  7. Ταινιες με βαμπιρ δεν ειναι το φορτε μου. Τις εβλεπα με καποια ευχαριστηση αλλα οχι οση με αλλα ειδη τρομου ( =ταινιες με ζομπι ).

    Το τοπ 3 σε βαμπιρ της τελευταιας 3-ετιας με το χαλαρο βηματισμο που εκανα περιεχει ταινιες και σειρες που μαλλον θα εχουν ηδη περασει απο τα χερακια σου:

    -Το πραγματικο διαμαντι: Let the right one in ( το σουιδικο πρωτοτυπο, υπαρχει και σε US remake -μπλιαχ )

    -Vampire Hunter D. Ουζο Αυλίδος. ΑΑΑΑΑΑυτο.

    -Nosferatu the Vampyre ( κλασσικο και καλο οσο και να παλιωσει )

    -Blood the last vampire ( ευχαριστη εκπληξη )

    -Blood C. Αυτο ειναι σειρα του παραπανω και αν δεν το αφηναν στην μοιρα του χωρις να του πεταγαν την ταινια / ξεπετα με την οποια το εκλεισαν θα μου αρεσε περισσοτερο. Απλη σειρουλα με πολλα κλισε αλλα στην απλοτητα της ηταν η ευχαριστη ενοχη απολαυση εκεινης της χρονιας.

    Νομιζω τα καλυψα ολα. Ελπιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο..εχουν ηδη περασει απο τα χερακια μου..
      Εμένα μ'αρέσουν και τα Night Watch και Day Watch. Καμιά καλή ταινία/σειρά με ζόμπι???

      Διαγραφή
    2. Μετα τον εμετο των 2 πρωτων σεζον του the walking dead ειλικρινα ειμαι επιφυλακτικος οποτε θα σου προτεινα ενα καλο rerun της αρχικης 6αλογιας του Ρομερο ( night/dawn/day/city/diary/survival ).

      H Εναλλακτικα αν δεν ξενερωσες απο την αρχικη μου πρωταση το Ηighschool of the dead.

      Αυτη η σειρα εκανε τη θητεια μου στο στρατο.... ευχαριστη σε πολλα περισσοτερα επιπεδα απο το οφθαλμολουτρο που εδινε αααβασανιστα. Βασικα ηταν απο τις λιγες φορες που δημιουργοι καταφεραν με συννεκτικο τροπο να συμπυκνωσουν τοσο υλικο τοσο σε Manga οσο και σε Hent.... ANIME ( αυτο και το Freezing παντως ειχαν fanservice να φανε και οι κοτες... )

      Κλισαρισμενα και συγνωμη για αυτο αλλα ηδη εχω καψει αρκετα κυτταρα σημερα για να παραγω καποια γονιμη ιδεα.

      Αν μου περασει κατι οντως καλο παντως μπορει να κανω κανα μινι ριβιου.

      Διαγραφή
    3. Το Ηighschool of the dead το είδαμε με τον δικό μου και μας άρεσε πολύ (όπως λες κ εσυ σε πολλά περισσότερα επίπεδα). Το Freezing δεν το έχω δεί αλλά τώρα που το λες θα του ρίξω μια ματιά.

      Διαγραφή
    4. Ελπιζω οχι για το fanservice. Γιατι σεναριακα τεινει να ειναι λιγο... νεκρό σε καποιες στιγμες. Η τουλάχιστον action replay απο παλιότερες σειρές

      Για καθαρο σεναριο σε anime πλευρα σειρες οπως το serial experiments Lain και texnolize τεινουν να ειναι οτι πρεπει για πιο συνθετα σκηνικα απο το τυπικο "γκομενες με χωροπηδηχτες βυζαρες παιζουν ξυλο για να πεταξουν τα ματια τους αργοτερα".

      Υπαρχει και η πιο ευχαριστα light πλευρα αλα samurai shamploo ή cowboy beebop. Η το lucky star ( HELL YEA -KONATA FTW ). Αλλά αυτά είναι γούστα υποθέτω.

      Διαγραφή
    5. To serial experiments Lain το χω δει και μ'αρεσε. Το texnolize οχι αλλά θα το τσεκάρω.(έχω αρχίσει να μαζεύω υλικό για κάψιμο από σένα σήμερα) Τα υπόλοιπα τα χει δει ο δικός μου και ίσως να τα δω κ εγώ σε κάποια φάση που θα χω όρεξη αλλά δε με πολυψήνουν. Στα anime έχω πολύ κλασικα γουστα.. όπως Death Note,Elfen Lied, Psycho-Pass, Hellsing τέτοια..

      Διαγραφή
    6. Τελευταιες προτασεις πριν τον υπνο φαινεται να ειναι τα higurashi no naku koro ni και school days.

      Εχω διαβασει και δει καλα κομματια τους για να σιγουρευτω για το καψιμο (σταχτες !) που ειναι αυτα τα 2 αλλα δεν ειχα το χρονο εως τωρα για να παρω σταθερα απο την αρχη μεχρι το τελος.

      Αυτα για την ωρα. Καληνυχτα.

      Signing out / Fade to black.

      Διαγραφή
    7. θα τα τσεκάρω..καληνύχτα.

      Διαγραφή