Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

vampires today

    Λίγο που έχω ένα θεματάκι με τα βαμπίρ,λίγο που έχω ξεμείνει από ιδέες για το blog αποφάσισα ν'ασχοληθώ με 4 ταινίες που έχουν να κάνουν με βρυκόλακες.Αφήνοντας απ'έξω τις κλασικές και λατρεμένες πιάνω αυτές που με πόρωσαν και με κάναν να φωνάζω στην οθόνη είτε για καλό είτε για κακό.






twilight







Πρώτο και καλύτερο φυσικά το twilight που έχει τα πάντα,βαμπίρ,λυκανθρώπους και φυσικά love story.. oh wait! Είχε βαμπίρ που στραφταλίζουν στον ήλιο σαν drag queen,shapeshifters αντί για λυκανθρώπους και ένα teen romance! yay!

+ Που παρουσιάζει το δέρμα τους σαν μάρμαρο(αν και είναι πολύ πιο σκληρό) και κάνει "κρακ-κρακ" όταν παλεύουν.Ωραίοι οι χαρακτήρες των κακών με καλό cast.

- Από πού ν'αρχίσω και πού να τελειώσω..
 Δεν αντέχω άλλο εφηβικό χαζορομάντζο "αιώνιας αγάπης",στα 17 σου δε ξέρεις τι γίνεται γύρω σου πώς αποφασίζεις να παντρευτείς,να κάνεις παιδί και είσαι απέθαντος για πάντα?
 Όταν διαφημίζεις λυκανθρώπους θέλω νά'ναι λυκάνθρωποι. Κανονικοί,άμεσα επηρεασμένοι από τη σελήνη,όχι απαραίτητα ν'αλλάζουν μόνο τότε αλλά όχι και βγαίνουν για ρομαντζάδα στην παραλία στην πανσέληνο του αυγούστου! Να τρελαίνονται και ν'αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τους γύρω τους όταν αλλάζουν.Όχι shapeshifters που αλλάζουν γιατί υπάρχουν βαμπίρ στην περιοχή και δεν γερνάνε(!)
 Και τέλος οι βρυκόλακες ΔΕΝ ΣΤΡΑΦΤΑΛΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΝΤΙΣΚΟΜΠΑΛΑ στον ήλιο.Επίσης,ή θα λαμποκοπάς σαν την tinkerbell ή θα είσαι παρθένος στα 104 σου αλλά οχι και τα 2 μαζί!Έλεος!


Όχι πές μου τώρα σοβαρά,έχει διαφορά??




underworld




Ο αιώνιος πόλεμος ανάμεσα σε βαμπίρ και λυκανθρώπους.Κάποιοι λένε πως είναι κάτι σαν matrix με βαμπίρ.Έχουν δίκιο.Εμένα πάντως μ'αρεσε το matrix.

+ Δράση,ξύλο,μπάμ-μπούμ.Η Kate Beckinsale με εφαρμοστή δερμάτινη φόρμα,


ο Bill Nighy δίνει ρέστα και ο Michael Sheen είναι ένας sexy λυκάνθρωπος.Μ'αρέσει πολύ το πως δείχνουν τα βαμπίρ τόσο στην κοινωνία τους όσο και στην εμφάνιση.

- Πάλι ρομάντζο.Θα μπορούσε απλά να λείπει.

Να πω την κοριτσίστικη άποψή μου,η τρίτη ταινία μ'άρεσε περισσότερο απ'ο τις άλλες 2




Night Watch




Ρώσικη παραγωγή.Για μια ακόμη φορά τα ρωσάκια μας βάζουν τα γυαλιά για το πώς πρέπει να είναι μια ταινία με βαμπίρ.

+ ξύλο,εφέ,σκοτεινή ατμόσφαιρα και badass τύποι που δε χαμπαριάζουν εύκολα.

- Έχμ..δεν βρήκα κάτι αρνητικό



Van Helsing




Ο γνωστός Van Helsing από το δράκουλα σε νέα "βελτιωμένη" version και σε νέες περιπέτειες.Αρχικά νόμιζα ότι το είχαν γυρίσει σαν παρωδία για βαμπιροταινίες αλλά μετά έμαθα ότι είναι κανονική ταινία και απογοητεύτηκα.Ξέρατε ότι έχει κυκλοφορήσει και μία ταινία anime βασισμένη στην ταινία? Είναι γύρω στο μισάωρο και είναι κάτι σαν prequel όπου μπλέκεται ο Dr. Jekyll και Mr. Hyde και η Queen Victoria.Βράστα δηλαδή.

+ Για άλλη μια φορά η Kate Beckinsale με εφαρμοστά


αλλά και 3 υπερκαυλάρες βαμπιρίνες για όλα τα γούστα.


- Η χειρότερη μέχρι σήμερα απεικόνιση του Δράκουλα.Πλήρης απουσία πλοκής.Εφέ και χολιγουντιανές μαγκιές στο φουλ.Απλά απαίσιο.



4 σχόλια:

  1. Αν σου αρέσουν οι ταινιούλες του είδους, να δείς το "The Vampires Assistance", το οποίο εμένα μου άρεσε και σαν ατμόσφαιρα και σαν πλοκή. Ελπίζω και στην συνέχεια.

    Τώρα για το twilight τι να πω. Η ταινία μου άρεσε η πρώτη δεν θα το αρνηθώ, απο την άλλη όμως όταν γίνεται τόσο ντόρος για κάτι το οποίο είναι απλά λίγο πάνω του μετρίου, τότε τα παίρνω κράνα. Οι 2 metrosexual αντρικοί χαρακτήρες, είναι τόσο πλασμένοι ο ένας για τον άλλο, που πραγματικά εύχομαι να βιάσουνε και να φάνε(ή ανάποδα δε με νοιάζει) την θνητή μαλάκω και να τη βρούνε μεταξύ τους τα παιδιά.

    Underworld - Respect...

    Van Helsing - Disrespect...

    NightWatchers - έλεγαν για 2 και 3. Πού είναι πια;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα μην είσαι κακιά, το Twilight είναι εντάξει. Προσωπικά με βοήθησε στην κλίμακα κακών ταινιών. Αντί για 1-10 με 10 τη χειρότερη πλέον είναι 1-Twilight.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Alza το "The Vampires Assistance" είναι αυτό που η Salma Hayek έχει τα μούσια? Καλο ήταν..
    το 2ο του Night Watch είναι το Day Watch (ή αλλιώς Dnevnoy dozor)

    Calm Dreamer μπορώ με θάρρος και τιμή να σου πω οτι έχω δεί πολύ χειρότερες ταινίες από το Twilight αλλά θα είμαι κακιά και την άποψη που έχω την έχω γιατί εκατσα και διάβασα και τα βιβλία μπάς και καταλάβω προς τι ο χαμός.. Ακόμα το ψάχνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι maya, αυτη είναι μπράβο.
    Α, ώστε υπάρχει το δεύτερο δηλαδή; πως μου ξέφυγε; Νωρίς χτύπησε το άτιμο το Alzheimer,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή